2min

TorrenFreak meldt dat YouTube doorgaat met het aanpakken van websites en diensten die mensen toestaat video’s te downloaden. De website TubeNinja kreeg volgens TorrenFreak het bericht direct te moeten stoppen met alle activiteiten. Mocht de website dat niet doen, zou YouTube de website voor de rechter willen slepen.

De pogingen van YouTube om het downloaden van video’s tegen te gaan komen naar het schijnt voort uit boze muzieklabels. Op de grootste videosite van de wereld staan talloze muziekvideo’s, die allemaal heel eenvoudig gedownload kunnen worden. Die externe diensten moeten dus aangepakt worden en dat is precies waar YouTube zich op dit moment mee bezig houdt.

”Het blijkt uit je website en andere marketingmaterialen dat TubeNinja ontworpen is om gebruikers te helpen inhoud van YouTube te downloaden. We moeten je vragen direct te stoppen met die activiteit”, valt te lezen in de mail die YouTube naar TubeNinja stuurde. De site zou daar zeven dagen de tijd voor hebben, mocht het dan nog steeds mogelijk zijn om video’s van YouTube te downloaden via TubeNinja, wordt deze voor de rechter gesleept.

Tegenover TorrentFreak laat eigenaar Nathan van TubeNinja alvast weten door te zullen gaan met het aanbieden van de dienst. ”Uit onze gebruiksvoorwaarden blijkt duidelijk dat de gebruiker verantwoordelijk is voor de rechtmatigheid van de inhoud waar ze onze dienst voor gebruiken.”

Dit is niet de eerste keer dat YouTube op dit soort manier achter een downloadsite aangaat. Eerder werd geprobeerd de site Youtube-mp3 aan te pakken, maar die is nog altijd online. De kans dat TubeNinja uiteindelijk sneuvelt lijkt dan ook klein.