De CEO van Tesla, Elon Musk, heeft in een interview met Recode laten weten dat hij vooral Apple als grote concurrent ziet voor de zelfrijdende auto en niet zozeer Google. Tesla heeft nu de meest populaire elektrische auto in handen, maar Musk wil deze zo snel mogelijk volledig zelfrijdend maken.

Hoewel Google al jaren investeert in zelfrijdende auto’s is het geen autofabrikant en dat zal het ook nooit worden. Google wil de technologie onder licentie verkopen aan andere autobedrijven. Apple daarentegen werkt in het geheim ook aan een zelfrijdende auto en stopt er enorm veel geld in. Musk denkt ook dat dat weleens de grootste concurrent kan gaan worden. Al is hij wel van mening dat Apple er pas laat aan begonnen is en dat is wellicht een voordeel voor Tesla.

Hij verwacht overigens dat Apple pas op zijn vroegst in 2020 kan beginnen met de massaproductie van de auto. Tesla heeft de ambitie om het allemaal een stuk sneller te doen. Daarnaast is Apple waarschijnlijk afhankelijk van bedrijven die de productie voor hun rekening willen nemen omdat het bedrijf eigenlijk niets zelf produceert. Tesla is daarentegen druk bezig om nieuwe fabrieken neer te zetten en bestaande fabrieken uit te breiden.

De komende jaren komt er in elk geval een hele nieuwe strijd in een hele grote markt, waar de traditionele autobedrijven zich ongetwijfeld ook nog in gaan roeren.