Na een twee jaar durende proefperiode, heeft Google zijn Cast-software nu standaard ingebouwd in de Chrome-browser. Het is daarmee voor gebruikers mogelijk om direct inhoud vanuit hun webbrowser te streamen naar hun Google Cast-apparaat.

De afgelopen jaren werd Google Cast enkel aangeboden als een extensie, die gebruikers dus bewust moesten installeren in hun browser, alvorens ze inhoud konden streamen. Nu staat de functie dus standaard ingeschakeld en kunnen gebruikers zonder hem te installeren gebruiken.

De enige voorwaarde voor het gebruiken van de functionaliteit is de aanwezigheid van een Google Cast-apparaat op hetzelfde WiFi-netwerk. Indien dat apparaat er is, krijgen gebruikers in Chrome standaard een icoontje te zien dat het snel mogelijk maakt om de inhoud van webpagina’s door te zetten naar bijvoorbeeld een televisie.

In de blogpost waarin Google het uitbreiden van de functionaliteit aankondigde, schrijft het dat de functie al enorm populair is. "Alleen al de afgelopen maand hebben mensen meer dan 38 miljoen keer iets van Google Chrome gecast, en meer dan 50 miljoen uur aan inhoud bekeken."