1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na krap een week is er al een einde gekomen aan archiefwebsite PostGhost. Die website stelde zichzelf ten doel een archief op te bouwen van verwijderde tweets van publieke figuren, maar is door Twitter offline gehaald.

Het komt nogal eens voor dat mensen iets plaatsen op Twitter, en daar vervolgens spijt van krijgen. Verwijderde tweets zouden volgens de eigenaars van PostGhost gewoon voor het publiek beschikbaar moeten zijn. Twitter kan zich daar echter niet in vinden en schreef een brief aan PostGhost.

Daarin verzocht het de site te "stoppen met het opslaan en weergeven van verwijderde tweets". Dit zou namelijk inbreuk maken op de algemene voorwaarden van de API van Twitter. Hierin staat dat mensen die de API gebruiken "direct moeten reageren op contentveranderingen […] zoals verwijderingen […] van tweets" .

PostGhost heeft hierop de website direct offline gehaald, maar doet dat wel met een verzoek aan Twitter. Het zou mensen met een publieke functie verantwoordelijk moeten houden voor statements die ze op Twitter maken en vindt dat verwijderde tweets daarom ook online beschikbaar moeten blijven.