Het mag duidelijk zijn dat Pokémon Go een echte hype is, zeker als we naar de cijfers kijken, wereldwijd spelen honderden miljoenen mensen het spel van Nintendo en Niantic, maar ook in Nederland is het spel ongekend populair. Inmiddels is het spel de 2 miljoen Nederlandse spelers gepasseerd en dat in zo’n 3 weken tijd.

Een week geleden was Pokémon Go officieel nog niet in Nederland te verkrijgen, maar waren er wel al 1,3 miljoen spelers. Nu een week later is het spel wel officieel verkrijgbaar en is het aantal spelers opnieuw explosief gegroeid, volgens marktonderzoeksbureau Multiscope kent Nederland inmiddels 2 miljoen spelers.

Multiscope peilde onder 1074 Nederlanders of ze Pokémon Go spelen en daaruit kwam naar voren dat een groot aantal al bekend is met het spel en het ook speelt. In verhouding komt dat neer op 2 miljoen Nederlandse spelers. Op dit moment is het spel het populairst onder jongeren, onder 18-plussers speelt zo’n 16 procent Pokémon Go.

Als we kijken naar leeftijd categorieën dan speelt zo’n 41 procent van de 18-34 jarigen op dit moment het spel in Nederland, onder 35 tot 49 jarige ligt het percentage op 13 procent en onder 50-plussers slechts 3 procent.

Wat ook opmerkelijk is, is dat 65 procent toegeeft weleens te zijn gaan wandelen om meer Pokemons te kunnen vangen. Het spel zorgt dus echt voor meer beweging onder de spelers. Voor Nintendo is het de eerste keer dat ze een spel uitbrengen voor mobiele platformen en direct hebben ze een grote hype te pakken. Het wachten is op andere bekende titels zoals Mario en Zelda.