Zonder twijfel valt Pokémon Go te omschrijven als een hit. Of het lang zo blijft is maar de vraag en de tekenen beginnen er nu op te wijzen dat dit niet het geval zal zijn. Bloomberg heeft namelijk wat grafieken gepubliceerd van Axiom Capital Management, die laten zien dat het aantal gebruikers flink gedaald is.

Een van de grafieken laat zien dat het aantal gebruikers van de game op zijn hoogtepunt wereldwijd op ongeveer 45 miljoen lag. Ondertussen is het aantal gedaald naar 30 miljoen gebruikers afgelopen week. Dat is geen geweldig nieuws voor ontwikkelaar Niantic, hoewel het met dit aantal nog altijd geen zorgen hoeft te hebben.

Wat wel potentieel problematisch is voor de app-ontwikkelaar, is dat het aantal gebruikers zo snel gedaald is. Dat zal deels komen door de onvrede van sommige gebruikers over het verdwijnen van enkele features. Tegelijk werkt het bedrijf aan de verbetering van de applicatie, waarmee de gebruikers die nog niet afgehaakt zijn zouden moeten blijven.

De app werd een dikke maand geleden gelanceerd en is op dit moment de meest gedownloade gratis game in de Google Play Store (en de vierde meest gedownloade gratis app), en bij Apple’s App Store is het de tweede meest gedownloade game (en de elfde meest populaire gratis app).

Verder moet het spel nog in een aantal delen van de wereld gelanceerd worden, dus het zou mogelijk kunnen zijn dat het aantal gebruikers de komende tijd weer langzaam toeneemt.