Instagram lanceert mogelijkheid reacties te modereren

Het is een van de grootste problemen voor sociale media: pesterijen. Elk medium gaat daar op zijn eigen manier mee om, zo ook Instagram. Dat introduceert nu een nieuwe manier voor gebruikers om reacties te modereren.

In eerste instantie kunnen enkel zogenaamde "opvallende" gebruikers reacties modereren. Zij kunnen bepaalde sleutelwoorden instellen, op basis waarvan er dan automatisch bepaalde reacties weggelaten worden. Daarnaast wordt het mogelijk voor deze groep gebruikers om bepaalde individuen te blokkeren.

Een woordvoerder van Instagram liet tegenover CBS News weten dat dit onderdeel is van een bredere poging internetpesterijen aan te pakken. "Ons doel is om Instagram een leuke, plezierige en vooral veilige plek voor zelfexpressie te maken. We zijn er langzaam mee van start te gaan om accounts met posts waar veel op gereageerd wordt de mogelijkheid te geven hun reacties te modereren. Terwijl we leren proberen we de reactie-ervaring voor de bredere gemeenschap te verbeteren."

Het is de bedoeling om uiteindelijk ook andere gebruikers deze mogelijkheid te geven. Wanneer precies is niet zeker, maar wel is duidelijk dat men de uitrol rustig aan wil pakken.

Ook andere sociale netwerken hebben het moeilijk met de aanpak van online pesterijen. Zo is er al tijden flinke kritiek op Twitter, dat recent nog aankondigde zijn aanpak van bedreigingen en racistische opmerkingen te verharden.

Bron:Cnet