1 min

Instagram voegt later deze maand een vertaalfunctie toe aan zijn sociale netwerk. Er zijn niet zoveel details over de precieze werking ervan. In elk geval weten we dat het om een functie gaat waarmee gebruikers reacties, bijschriften en biografieën kunnen vertalen.

De dienst is eenvoudig in gebruik. Mensen die er interesse in hebben, kunnen binnen het instellingenmenu zelf selecteren naar welke taal alles omgezet moet worden. Vervolgens zien ze tijdens het browsen onder reacties en bijschriften de knop "bekijk vertaling" staan. De bedoeling is om met de nieuwe functie een uitgebreider internationaal publiek aan te spreken.

"De Instagram-gemeenschap groeit sneller en is internationaler geworden dan we ons ooit hadden durven voorstellen,” valt te lezen in de officiële aankondiging van Instagram. "We zijn er blij mee dat je nu het complete verhaal van een moment kunt begrijpen, welke taal je ook spreekt."

De nieuwe functie wordt geleidelijk ingevoerd en is dus niet direct voor iedereen beschikbaar. Het sociale netwerk kan een dergelijke functie goed gebruiken, want onlangs overschreed het de grens van een half miljard gebruikers.