1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In mei 2016 kondigde Google aan met videobel-app Duo te zullen komen. Vandaag heeft Google de applicatie daadwerkelijk uitgebracht. De app kan gedownload worden voor zowel iOS als Android en maakt het mogelijk om te videobellen met mensen die ook over de app beschikken.

De applicatie is vrij eenvoudig van opzet en maakt een-op-een gesprekken mogelijk. Groepsgesprekken behoren voorlopig nog niet tot de mogelijkheden. Uniek is vooral de door Google tot knock-knock gedoopte functie. Dat houdt in dat de ontvanger direct beeld ziet van degene die aan het bellen is.

Google heeft het gebruik van Duo verder bewust zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Het is niet nodig om een account aan te maken. In plaats daarvan checkt de app als iemand hem installeert het telefoonnummer van de gebruiker. Daarna controleert het ook alle nummers in de contactenlijst, om te zien wie ook over Duo beschikt.

Volgens Nick Fox, Google’s vicevoorzitter van de communicatiedivisie, is er bewust gekozen om de app zo simpel mogelijk te maken. "Dat helpt ons ervoor te zorgen dat we dit zo goed mogelijk kunnen maken. We vonden in dit geval de ‘geweldig op mobiel, niets op de desktop’ aanpak het beste."

Met de app wil Google de concurrentie aangaan met onder meer Facetime van Apple. Ook probeert het Whatsapp voor te zijn, dat binnenkort met een videobelfunctie komt.