1 min

Op vier oktober zou Google niet alleen zijn nieuwe smartphones, de Pixel en Pixel XL onthullen, ook zou het komen met een belangrijke nieuwe aankondiging rond zijn software. Het laatste gerucht is dat Google begin oktober ook een nieuw besturingssysteem onthult, een hybride van Android en Chrome OS.

Het nieuwe systeem heet volgens 9to5Google Andromeda en zou belangrijke kenmerken van de twee besturingssystemen combineren. Volgens AndroidPolice is het namelijk zo dat Google enkel komt met een preview op Andromeda en pas veel later met de daadwerkelijke uitrol daarvan. Dat zegt het op basis van een bericht van Google-topman Hiroshi Lockheimer. Die schreef het volgende op zijn Twitter-account dat “we acht jaar geleden de eerste versie van Android aankondigden. Ik heb het gevoel dat we over acht jaar praten over 4 oktober 2016”.

Vorig jaar hoorden we van de Wall Street Journal dat Google zou werken aan een samenvoeging van zijn twee besturingssystemen. Het zou de bedoeling zijn om features van Chrome OS over te zetten naar Android, zodat dat besturingssysteem beter zou kunnen werken op uiteenlopende hardware. Volgens de Journal was Andromeda nog lang niet klaar voor een lancering, tot in 2017, maar zou Google wel al een vroege versie willen laten zien in 2016. Het evenement dat op 4 oktober gepland staat, zou een perfecte gelegenheid zijn voor Google om het systeem te presenteren.

Gezien het bericht van Hiroshi Lockheimer, is dit een optimaal moment voor Google om het systeem te laten zien.