1 min

Een nieuwe mascotte op Google’s campus zou wel eens een hint kunnen zijn naar de samenvoeging van Chrome OS en Android. Google heeft het gebruik om voor elke nieuwe Android-versie een nieuw standbeeld op de campus te plaatsen en doet dat soms al voor de lancering. Onlangs is er een nieuw standbeeld verschenen.

Het gaat om het welbekende Android-robotje, wat normaal gezien voorzien is van een groene afwerking. Het nieuwe standbeeld is echter voorzien van een chroomlaag. Paul Wilcox, een medewerker van Google, was zo vriendelijk om een foto van het nieuwe standbeeld te delen via zijn account op Google’s sociale netwerk Google+. Wilcox geeft direct na het verschijnen van geruchten aan dat zijn foto niet bedoeld was als een geheimzinnige aankondiging van een nieuwe versie van Android, maar enkel van een nieuw standbeeld.

Met de samenvoeging van Chrome OS en Android zou Google een soortgelijke stap zetten als Microsoft. De softwaregigant kwam eind vorig jaar op de proppen met Windows 8, een besturingssysteem dat bedoeld is voor tablets en computers. Google zou ook de smartphone nog bij de ondersteunde apparaten kunnen voegen door Android en Chrome OS te combineren.