De Britse retailer Carphone Warehouse heeft per ongeluk details en foto’s online gezet van de Google Pixel en Pixel XL, smartphones die morgen onthuld zouden moeten worden. Daarnaast zijn er een aantal interessante nieuwe features van de smartphones onthuld.

Ondanks dat het om twee verschillende smartphones gaat, brengt Google veel van de specificaties naar beide toestellen. Zo worden ze allebei voorzien van Gorilla Glass 4, hoewel de Pixel een 5-inch Full HD AMOLED-scherm krijgt en de Pixel XL voorzien is van een 5,5 inch Quad-HD AMOLED-paneel.

De processor is hetzelfde, beiden draaien op een 2.15GHz Snapdragon 821 quad-core 64-bit, met 4 gigabyte aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen loopt uiteen, klanten kunnen kiezen tussen 32 gigabyte en 128 gigabyte opslaggeheugen. Verder zijn er voor de twee toestellen functies als een vingerafdrukscanner, USB-c poort, NFC en een 3,5mm koptelefooningang. De Pixel wordt voorzien van een 2,770 mAh batterij en de Pixel XL van 3,450 mAh.

Google Pixel

De smartphones werken allebei met stemassistent. Om die in te schakelen hoeven gebruikers enkel OK Google te zeggen, waarna ze hun vraag kunnen stellen of een commando kunnen geven. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen de stemassistent in te schakelen door op de thuisknop te drukken.

google-pixel-1-840x443

Google brengt ook standaard de Duo-app naar de smartphones. Het is een videobellen-app, die recent pas gelanceerd werd, maar nu als verkoopargument genoemd wordt.

google-pixel-4-840x398

Ook belangrijk is volgens Google de Allo-chatfunctie. Die werd net als Duo en Assistant recent pas gelanceerd en staat te boek als Google’s antwoord op WhatsApp en Facebook Messenger. Allo integreert onder meer Assistant, om tijdens chats bijvoorbeeld te helpen snel afspraken te plannen.

google-pixel-5-840x458

Verder maken de twee smartphones gebruik van een snellaadfunctie. Die werkt volgens Google zo goed dat de telefoons na vijftien minuten aan de lader al beschikken over zo’n 15 uur aan accuvermogen.

google-pixel-6-840x413