2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na een weken vol geruchten en uitgelekte details, heeft Google gisteravond tijdens een speciaal evenement eindelijk de nieuwe Pixel en Pixel XL smartphones onthuld. De telefoons worden op de markt gebracht als toestellen gemaakt door Google, maar worden daadwerkelijk geproduceerd door HTC. Het ontwerp en de interne architectuur zouden wel van Google komen.

De smartphones verschillen vooral van elkaar als het aankomt op het formaat en de resolutie van de schermen. De Pixel heeft, zoals de geruchten al zeiden, een 5-inch scherm met 1080p. De Pixel XL krijgt een Quad HD-paneel met 5,5-inch scherm. De twee telefoons draaien verder op de nieuwste Snapdragon 821 processor en zijn ook allebei voorzien van een speciale versie van Android Nougat.

pixel1

Afgezien van deze functionaliteiten die Google graag uit wilde lichten, zijn de twee telefoons gemaakt met aluminium en glas op de achterkant. Daar bevindt zich ook een vingerafdrukscanner. Verder heeft de Pixel XL een 3.450mAh batterij en de Pixel beschikt over 2.770mAh. Beide toestellen krijgen 4 gigabyte werkgeheugen en klanten kunnen kiezen tussen 32 en 128 gigabyte opslaggeheugen. De telefoons werken met USB-C, Bluetooth 4.2 en een 3,5mm koptelefooningang.

De smartphones worden overigens wel erg duur, vooral vergeleken met eerdere Nexus-toestellen. Het goedkoopste Pixel-model gaat voor 649 dollar over de toonbank in de Verenigde Staten en in Duitsland voor 759 euro. Dan is er de Pixel XL, die 899 euro kost in Duitsland met 32 gigabyte opslaggeheugen. Daarmee is de prijs gelijk aan de iPhone 7 van Apple.