Nieuw IBM-platform moet gat tussen private datacenters en public cloud overbruggen

Abonneer je gratis op Techzine!

IBM heeft nieuwe software uitgebracht om cloud native applicaties te maken voor on-premises datacenters. Met IBM Cloud Private richt het bedrijf zich op containers en een open-source benadering die werkt met meerdere clouds en hardware systemen, evenals bestaande infrastructuur.

De nieuwe software focust zich op hetgeen wat gebruikers vandaag de dag doen in de private datacenters, zo legt IBM uit. Het bedrijf wil met IBM Cloud Private namelijk klanten helpen om middleware en andere legacy applicaties om te zetten naar modernere applicaties. Dat gebeurt door ze te plaatsen in containers, zodat gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van containers.

IBM is niet de enige die dergelijke stappen onderneemt. Aanbieders maken al converged infrastructure, brengen gemanagede clouddiensten naar datacenters en komen met samenwerkingsverbanden voor hybrid cloud deployments. Toch is het voor IBM een belangrijke stap aangezien de nieuwe software uitkomst biedt voor het onderhouden van oudere IBM-middleware products zoals Websphere. Klanten worden zo niet geforceerd om over te stappen.

Inhoud

ZDNet citeert Michael Elder, engineer van het IBM Cloud Private-platform. Elder geeft aan dat de software zich richt op grote bedrijven, maar dat er ook nut is voor kleinere klanten. Het platform kenmerkt zich door de volgende feiten:

  • Het is gebouwd op de Kubernetes container architectuur en ondersteunt Docker en Cloud Foundry.
  • Het bevat multi-cloud management automatisering, beveiligingsscans, data-encryptie en voorrangstoegang.
  • IBM lanceerde container-geoptimaliseerde versies van Websphere Liberty, Db2 en MQ applicaties.
  • Er is infrastructuur keuzen en de mogelijkheid om gebruik te maken van VMware, Canonical of OpenStack.
  • Data- en analytics diensten voor ontwikkelaars
  • Ondersteuning voor de meeste DevOps-tools.

Verder laat IBM weten dat Cloud Private 2.1 per direct beschikbaar is. Om de architectuur duidelijk in kaart te brengen, kwam het bedrijf ook met een afbeelding. Hieronder vind je de betreffende afbeelding.