Amazon komt met Elastic Container Service voor Kubernetes

Abonneer je gratis op Techzine!

Veel grote IT-bedrijven zijn al druk bezig met het implementeren van container technologie. Een van de populairste containerplatformen is Kubernetes. Veel bedrijven draaien op dit moment al Kubernetes clusters in AWS, maar daar komt een hoop onderhoud en werk bij kijken, omdat je handmatig de master en clusters moet opzetten in meerdere regio’s. Amazon komt die klanten nu tegemoet met een Elastic Container Service voor Kubernetes (EKS). 

Met Amazon Elastic Container Service voor Kubernetes is er een volledige managed service beschikbaar waarmee je eenvoudig Kubernetes clusters kan bouwen binnen AWS. Als gebruiker hoef je hiervoor ook niet eerst een expert te worden in het beheren van Kubernetes clusters, want het zware werk neemt Amazon je uit handen.

Amazon heeft de nieuwste versie van Kubernetes toegepast, waardoor alle bestaande plugins en tooling vanuit de community kan worden toegepast. Applicaties die draaien binnen Amazon EKS volledig compatible met applicaties die draaien binnen een normale Kubernetes omgeving. Het maakt ook niet uit of andere omgevingen draaien in de cloud of on premise. Hierdoor is het dus ook mogelijk om je bestaande Kubernetes applicaties te migreren naar EKS zonder enige downtime. Dit kan ook een hoop kosten en werk besparen doordat het beheer van het cluster dan door Amazon word gedaan.

Amazon EKS zet automatisch drie masters op in drie verschillende Amazon availability zones om ervoor te zorgen dat de complete omgeving redundant is uitgevoerd en ook de locatie geen single point of failure is. Het opzetten van een Kubernetes cluster kan nu binnen een paar muisklikken. Een grote stap voorwaarts en hiermee kan AWS zijn positie in de container wereld verder verstevigen.

Volgens de Cloud Native Computing Foundation draait 63 procent van alle Kubernetes workloads al op AWS, dat zal met EKS alleen maar toenemen. Al zijn bedrijven als Google, Microsoft en Red Hat ook druk bezig met Kubernetes en het bieden van bredere ondersteuning.