Adobe Systems heeft de omzetverwachting voor 2004 verhoogd. Zij deden dit naar aanleiding van de verrassende omzet- en winstcijfers van het eerste kwartaal.

Het bedrijf uit San Jose is vooral bekend om Photoshop. Zij sloot het eerste kwartaal af met een omzet van 423,3 miljoen dollar. Deze omzet was een flink stuk hoger dan dat het bedrijf gehoopt had.

Daarom is de omzetverwachting van het hele jaar iets opgeschroefd. Het bedrijf verwachtte eerst dat de jaaromzet 1,43 miljard dollar zou zijn. Dit is nu verhoogd tot 1,5 miljard dollar. Analisten gingen eerder uit van ongeveer 1,47 miljard dollar.

Vooral de verkoop van Adobe Creative Suite ging in het eerste kwartaal goed. DE omzet van het Intelligent Documents-segment was ook bevredigend, aldus algemeen-directeur Bruce Chizen van Adobe.

Door de goede wereldwijde verkoop steeg de winst in het eerste kwartaal ook flink. Deze ging van 54,2 miljoen dollar in 2003 naar 123 miljoen dollar in 2004.

Adobe rekent in het tweede kwartaal op een omzet van 365 en 385 miljoen dollar. Analisten verwachten ongeveer 367 miljoen dollar.