Abonneer je gratis op Techzine!

Dell houdt alle mogelijkheden open om toch AMD processoren te gaan toepassen in haar computersystemen naast de processoren van Intel. Maar alleen als klanten dat eisen van de computerfabrikant. Dat heeft directeur Kevin Rollins van Dell afgelopen donderdag verklaard.

Dell twijfelt al geruime tijd of het AMD processoren moet toepassen, maar is daar tot nog toe met succes van afgehouden door chipmaker Intel. De nieuwe verklaring van Rollins wakkert de speculaties aan dat Dell binnenkort toch in zee zal gaan met AMD.

"We kijken nog steeds naar AMD, ze hebben een vrij goede technologie," aldus Rollins. De directeur benadrukte echter dat de productiekosten voor een Dell pc met een AMD processor in eerste instantie hoger zullen zijn, omdat niet alle componenten die momenteel gebruikt worden, compatible zijn met een AMD processor. Daarom zal Dell alleen AMD processors toepassen als daarvoor grote vraag is vanuit de consument.

Rollins denkt overigens dat AMD wellicht wel enige productieproblemen zal tegenkomen als ze een deal sluit met Dell, maar hij verwacht dat dit enkel zal geleden voor de high-end pc’s en niet zozeer voor de high-end servers.