Abonneer je gratis op Techzine!

De makers van BitTorrent, het bekende downloadprotocol, gaan binnenkort geld vragen aan elk bedrijf dat de naam Bittorrent wil gebruiken.

BitTorrent.com wil dat softwaremakers eerst hun software voorleggen aan hen. Adware en Spyware vliegen er gelijk uit. Mensen moeten niet betalen omdat BitTorrent.com zonodig winst wilt maken, maar om het netwerk vrij te houden van allerlei Spam, Spyware en virussen. Het bedrag wat iemand betaald is dus symbolisch.

De reputatie die ze hierdoor opbouwen wordt belangrijk voor Bittorrent.com. Ze willen namelijk een grote portal worden, waarbij mensen op een legale manier films kunnen downloaden. Binnenkort gaat BitTorrent in overleg met onder andere Hollywood. De onderneming beloofde eerder al om alle illegale content te verwijderen uit hun zoekmachine.

Opera is de eerste die een licentie ontvangt op de naam Bittorrent. Zoals eerder te lezen was op TechZine zal deze browser standaard voorzien zijn van BitTorrents zoekmachine. Hiervoor is geen ander programma meer nodig.