Abonneer je gratis op Techzine!

Athlon- en Opteronproducent AMD, is al sinds enige tijd met concurrent Intel verwikkeld in een rechtszaak, waarin AMD Intel beschuldigt van monopoliegedrag. Intel zou PC-fabrikanten onder druk zetten zodat deze geen processoren van AMD zouden verkopen. Ook zou Intel bepaalde kortingen geven aan de fabrikanten als ze geen AMD producten zouden gebruiken.

AMD vraagt nu bij Microsoft documenten op, om haar antitrustaanklacht tegen Intel te versterken. AMD heeft bij de rechtbank een dagvaarding ingediend om zo informatie te krijgen over de software voor de 64-bit extensies van de 32-bit x86-instructieset.

Woordvoeders van Microsoft vertelden dat het bedrijf geen partij kiest en dat het alleen de voledige medewerking biedt aan de informatieverzoeken die voor beide partijen interessant kunnen zijn. Microsoft is niet het enige bedrijf waar AMD om documenten vraagt, ook Dell, HP en enkele winkelketens zoals Circuit City en Best Buy hebben een verzoek ontvangen. AMD vertelt dat bijna alle bedrijven meewerken, er blijken natuurlijk altijd wel een paar rotte appels tussen te zitten. Met hen is AMD nog in gesprek.