Abonneer je gratis op Techzine!

De waarde van Apple’s aandelen liep gisteren flink terug, nadat een Wall Street analist had laten weten dat de release van de nieuwe iPod een kwartaal uitgesteld is.

Een aandeel Apple kwam gisteren op de Nasdaq beurs uit op 56,02 dollar, een daling van 2,5 procent. Het aandeel Apple is sinds acht maanden niet zo laag geweest.
Oorzaak van de daling was dus een uitspraak van een analist. Analist Shaw Wu van American Technology Research liet weten dat de nieuwe versies van de iPod nano niet in het derde kwartaal van dit jaar, maar in het vierde kwartaal uit zullen komen. Dat zou volgens hem komen doordat Apple is overgestapt op een andere leverancier.

Ook de release van een breedbeeld iPod zou volgens hem uitgesteld zijn tot ergens in de eerste helft van 2007. Eerder werd verwacht dat deze speler al in het vierde kwartaal van dit jaar in de schappen zou liggen.
Naast deze voorspellingen had het aandeel ook te lijden onder het feit dat analisten waarschuwen voor het feit dat de verkoopcijfers van de nano flink tegenvallen, waardoor de verwachte kwartaalcijfers niet behaald kunnen worden.

Apple geeft volgens haar eigen regels geen commentaar op geruchten en speculaties en volgens een woordvoerder van het bedrijf is dat ook nu het geval.