Abonneer je gratis op Techzine!

Azureus, het bedrijf achter de gelijknamige BitTorrent Client, heeft laten weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met BBC Worldwide. Azureus zal komedie- en dramaseries van de BBC in hoge resolutie gaan aanbieden via haar nieuwe media platform, dat momenteel nog de codenaam Zudeo draagt.

Alhoewel BBC een Engelse omroep is gaat het haar populaire series aanbieden aan Amerikaanse gebruikers van Zudeo. Hierbij gaat het om series als Red Dwarf, Strange, Invasion Earth, Little Britain, Doctor Who, Fawlty Towers, Coupling, Keeping Up Appearances, League of Gentlemen en Ideal.

"BBC Worldwide begrijpt ons streven om consumenten te voorzien van een rijkelijke entertainmentervaring en ons publiek te voorzien van kwaliteit. We zijn blij dat we nu series kunnen aanbieden die een trouwe schare fans hebben, maar deze series via ons platform ook kunnen aanbieden aan een nieuwe generatie", aldus Gilles BianRosa, CEO van Azureus.

Het nieuwe platform, dat voorlopig nog Zudeo heet, maakt het voor mediabedrijven mogelijk om hun content in hoge kwaliteit of DVD kwaliteit aan te bieden op het internet. Peer-to-peer streaming zal in de toekomst ook tot de mogelijkheden behoren. De BBC series zullen vanaf begin volgend jaar via het platform te verkrijgen zijn, de verwachting is dat Azureus binnenkort nog een aantal mediapartners zal presenteren.