Abonneer je gratis op Techzine!

Het laatste filmverhuurconcern in Peru heeft haar deuren gesloten, volgens het bedrijf vanwege concurrentieproblemen. Critici denken dat deze concurrentie voornamelijk van illegaal gekopiëerde films komt.

Het bedrijf dat verhuurwinkels exploiteerde onder de naam van het bekende Amerikaanse Blockbuster liet weten dat de laatste winkel in Peru enkele dagen geleden gesloten is. De sluiting zou volgens een woordvoerder te maken hebben met concurrentieproblemen en er zijn geen plannen om later weer terug te komen op de markt.

Volgens de lokale krant El Comercio is de concurrentie afkomstig van illegaal gekopieerde films. De gekopieerde exemplaren zijn in de hoofdstad Lima voor ongeveer een dollar bij straatkraampjes te verkrijgen, het huren van eenzelfde film kost bij de winkel vaak twee keer zoveel. Video International Peru, het bedrijf dat de winkels exploiteerde, zou volgens El Comercio de schuld bij deze goedkope kopietjes leggen. Het runnen van een verhuurwinkel zou volgens officials van het bedrijf niet mogelijk zijn met de concurrentie van de illegale kopieën.