Okta gaat authenticatie nauwer integreren in Atlassian-producten

Abonneer je gratis op Techzine!

Okta en Atlassian gaan samenwerken om de authenticatie-technologie van Okta nauwer te integreren in de tools van de Australische SaaS-leverancier. Volgens de bedrijven helpt de integratie IT-beheerders bij het automatiseren van de provisioning van onboarding tot offboarding. 

Specifiek worden producten van de Identity Cloud van Okta beschikbaar voor Atlassian-klanten via de admin hub voor SCIM provisioning en single sign-on. Dat meldt ZDNet

Doordat de provisioning geautomatiseerd wordt, kunnen IT-administratoren centraal toegangsbeleid instellen. Eerder moest dat voor iedere individuele eindgebruiker apart gedaan worden. 

Apps

Werknemers krijgen ondertussen toegang tot single sign-on, waarmee gebruikers zich maar één keer hoeven te authenticeren om toegang te krijgen tot Atlassian-apps en de producten-suite van het bedrijf. Het gaat dan bijvoorbeeld om apps als Jira Software, Jira Core, Jira Service Desk, Confluence en Bitbucket. 

Atlassian-apps die nu geen onderdeel zijn van Atlassian Access krijgen via de Okta-integratie provisioning, lifecycle-management van gebruikers en SSO voor gebruikers via directe integraties naar apps als Trello en Statuspage. Okta integreert ook direct met on-premise apps als Jira on-prem. 

Premium versies

Een aantal apps van Atlassian zijn inmiddels ook beschikbaar als premium-variant, waarmee de taken van administratoren verder vereenvoudigd worden. Het bedrijf liet in augustus weten deze opties te lanceren voor Confluence Cloud en Jira Software Cloud. Die versies hebben ongelimiteerde opslag. 

Met de premium varianten komen ook een aantal nieuwe opties. Confluence Cloud versnelt bijvoorbeeld de taken van administratoren. Zo kunnen ze beperkte pagina’s tijdelijk bekijken om toestemmingen eenvoudiger te updaten en toegang te bieden aan teamleden die dat nodig hebben. 

Confluence Cloud maakt het verder mogelijk om toestemmingen en externe samenwerkingen te inspecteren. De premium versies komen verder met 24/7 ondersteuning met reacties binnen een uur en een uptime van 99,9 procent. De premium-versie van Confluence Cloud kost 10 dollar per gebruiker per maand.