VMware updatet Virtual Cloud Network

Abonneer je gratis op Techzine!

VMware heeft zijn Virtual Cloud Network-oplossing van een update voorzien. De nieuwe functionaliteit moet onder meer een betere public cloudervaring brengen naar on premise-datacenters van bedrijven. Ook telecomoperators worden bediend met nieuwe functionaliteit.

De nu toegevoegde functionaliteit aan VMware Virtual Cloud Network (onderdeel van het VMware Cloud Foundation-platform) moet bedrijven meer netwerk- en security-mogelijkheden geven voor een betere public cloud-ervaring te krijgen in hun on premise-omgevingen. Deze mogelijkheden richten zich bijvoorbeeld op de cloudgebaseerde omgevingen van telecomoperators.

De nu gelanceerde VMware NSX-T versie 3.0- en VMware vRealize Network Insight versie 5.2-oplossingen bieden bedrijven meer automatiseringsmogelijkheden en inzichten voor netwerkfunctionaliteit. Deze netwerkfunctionaliteit omspant diensten vanaf Layer 2 switching-toepassingen tot applicatie firewalls, load balancing en IDS/IPS-filtering in Layer 7.

Dit moet onder meer cloud- en container networking, security en application discovery binnen de on premise-omgevingen verbeteren. Hiermee realiseren bedrijven dan meer flexibele en business continuity-mogelijkheden voor deze omgevingen, aldus VMware.

Verbeterde cloudervaring en security

Meer concreet bestaat de toegevoegde functionaliteit van VMWare NSX-T en VMware vRealize Network Insight uit een zestal oplossingen. Ten eerste moet het leveren van een public cloudervaring voor on premise-omgevingen worden verbeterd. Dit moet onder andere meer de stabiliteit van (telecom)netwerken verbeteren en brengt ook application discovery op een cloudgebaseerde manier naar deze omgevingen.

Daarnaast maken de oplossingen security meer vanzelfsprekend en verbeteren de efficiency en flexibiliteit van deze oplossingen. Dit gebeurt onder meer met het toevoegen van IDS/IPS-technologie. De nu uitgebrachte oplossingen moeten volgens VMware meer functionaliteit bieden dan bestaande en proprietary hardware-systemen.

Oplossingen voor applicaties

Andere functionaliteit die door de laatste versies van VMWare NSX-T en VMware vRealize Network Insight aan VMware Virtual Cloud Network wordt toegevoegd, is een full stack van networking en security voor applicaties. Denk daarbij aan het functioneel uitbreiden van applicaties en microservices die op vm’s, containers en bare metal servers draaien. Zo wordt Kubernetes al ondersteund, maar nu kunnen bedrijven hun full stack container netwerkdiensten naar andere platforms uitbreiden.

Denk daarbij aan diensten als switching, routing, distributed firewalls, micro-segmentatie en load balancing. Platforms die nu worden ondersteund, zijn onder andere VMware vSphere met Kubernetes, VMware Cloud Foundation 4, het VMware Tanzu-portfolio en niet-VMware Kubernetes-omgevingen.

Verder is functionaliteit toegevoegd voor end-to-end visability en analytics-mogelijkeheden om de netwerkprestaties te optimaliseren en problemen op te lossen voor het hele Virtual Cloud Network.

Functionaliteit voor telecomoperators

De nieuwe functionaliteit bestaat daarnaast uit een tweetal mogelijkheden gericht op telecomnetwerken en -operators. Zo zorgt Networking for Next-Generation Telco Clouds en 5G ervoor dat operators met het Virtual Cloud Network schaalbare netwerken kunnen bouwen met het oog op 5G- en edge-omgevingen. Ook wordt nu het recent gelanceerde Azure Edge Zones van Microsoft nu ondersteund voor SD-WAN-oplossingen die Azure-diensten moeten gaan leveren. In het bijzonder mogelijkheden waarmee klanten nu Virtual network Functions (VNF’s) aan de edge kunnen gaan leveren.

Meer klanten voor VMware Virtual Cloud Network

Tot slot maakt VMWare bekend dat zijn Virtual Cloud Network-product nu meer dan 15.000 eindgebruikers heeft. Belangrijke klanten bevinden zich bijvoorbeeld onder de meeste Fortune 500-bedrijven en de mondiale Top 10 van telecomoperators.