1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Qualtrics International, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van enquêtesoftware, heeft besloten een beursgang te de maken. Qualtrics is een dochterbedrijf van softwarebedrijf SAP.

Reuters verwacht dat het bedrijf tot 100 miljoen dollar aan aandelen gaat aanbieden. Dit is ongeveer 82 miljoen euro. SAP heeft het bedrijf twee jaar geleden voor 8 miljard dollar (6,5 miljard euro) gekocht. Geruchten dat SAP deze beursgang van plan was, gaan al een half jaar rond.

Qualtrics wil zijn Class A-aandelen onder het symbool ‘XM’ en verwacht dat ze tussen de 20 en 24 dollar (16 en 20 euro) waard worden. De Class B-aandelen komen in handen van SAP, waarmee het de controle over Qualtrics houdt.

Sap en Qualtrics

SAP heeft Qualtrics in 2018 overgenomen. SAP had daarbij de intentie om zijn eigen operationele data te combineren met ervaringsdata- en inzichten die met de enquêtesoftware van Qualtrics worden vergaard.

SAP werkt hard aan de integratie van Qualtrics-software in zijn eigen producten. Vorige maand SAP zijn Cloud Platform Workflow-software uit. In deze low-code workflowbouwer kunnen gebruikers eenvoudige Qualtrics-enquêtes toevoegen.

Tip: SAP verstevigt customer experience-portfolio met Emarsys