DocuSign koopt contractspecialist Clause voor smart agreements

Abonneer je gratis op Techzine!

DocuSign, een specialist op het gebied van elektronische documenten, heeft de digitale contractbeheer startup Clause overgenomen. Hiermee krijgt DocuSign vooral technologie voor zogenoemde ‘smart agreements’ in handen.

Met de overname, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, krijgt DocuSign een specialist in handen op het gebied van het beheer van digitale contracten en vooral zogenoemde smart agreements.

Smart agreements

Smart agreements zijn contracten die niet statisch zijn, maar constant geheel geautomatiseerd kunnen worden aangepast en verschillende contractsystemen met elkaar kunnen verbinden. Hierdoor kunnen bedrijven hun hele administratie rondom contracten sneller en goedkoper afhandelen en met minder risico, dan wanneer deze processen handmatig gebeuren.

Integratie in DocuSign Agreement Cloud platform

De technologie van Clause helpt met het automatiseren van deze taken. Denk daarbij aan het versturen van notificaties, het uitvoeren van compliance checks en het versturen van de status-updates rondom contracten. DocuSign wil deze technologie uiteindelijk integreren met zijn eigen cloudgebaseerde digitale contractplatform Agreement Cloud platform.

Het Agreement Cloud platform van DocuSign moet ook gaan profiteren van de speciale oplossingen die Clause levert voor digitaal contractbeheer voor de financiële sector, de verzekeringssector en de gezondheidszorg.