2min

Tags in dit artikel

, ,

Het bedrijf Gracenote, dat bekend is van het verlenen van haar muziekinformatie en muziekherkenning, is overgenomen door Sony voor een bedrag van 260 miljoen dollar. Gracenote biedt onder andere haar diensten aan iTunes aan.

Gracenote verleent niet alleen maar diensten, maar het bedrijf is ook nog is eigenaar van de CDDB-database die met deze overname dus in handen komt van Sony. Ook beschikt Gracenote over een systeem waarmee het mogelijk is om muziekfragmenten te identificeren. Deze indentificatie gebeurt via de mobiele telefoon.

Sony laat weten dat Gracenote niet in Sony zelf geïmplementeerd zal worden, want Gracenote blijft volledig onafhankelijk werken. Daardoor hoeven er dus ook geen mensen hun baan af te staan, omdat het bedrijf ongeveer in de huidige situatie blijft waarin het zich op dit moment verkeerd.

Gracenote heeft ook nog een aantal andere functies. Zo is het bedrijf op dit moment bezig met de implementatie van de techniek van het bedrijf in verschillende apparaten. Gracenote richt zich in deze implementatie vooral op autosystemen, home audio-apparatuur en mobiele telefoons. Andere functies van Gracenote zijn het identificeren van materiaal wat auteursrechtelijk beschermd is en het indexeren van films die zich bevinden op dvd’s.

Craig Palmer, de CEO van Gracenote, laat het volgende weten over de overname van Gracenote door Sony: "Door onze nauwere band met elkaar zijn we in staat om onze content en onze digitale community met behulp van de technologieën van Gracenote een impuls te geven. Ook biedt de overname voordelen met betrekking tot de ontwikkeling van next-gen-producten omdat we over meer en andere middelen beschikken."