Abonneer je gratis op Techzine!

Activision, onder andere bekend van Call of Duty en Guitar Hero zal dit jaar niet deelnemen aan de E3. Dit heeft de ontwikkelaar na lang overleg besloten.

Na lang overleg kwam Activision tot de conclusie dat het uit zakelijk overweging beter is om niet deel te nemen aan de jaarlijkse beurs voor computer en video games. Uit de verklaring van Activision zegt het bedrijf niet deel te zullen nemen aan de officiële activiteiten van de E3. Activision zal dus voor een klein gedeelte toch nog aanwezig zijn, maar belangrijke aankondigingen en presentaties van games als Call of Duty 5 of Guitar Hero IV, is bij voorbaat uitgesloten.

Activision is niet de enige bedrijf die dit jaar de E3 links laat liggen. Volgens Joystiq zullen de ontwikkelaars Blizzard/Sierra, Atlus, Majesco, NCsoft and WBIE eveneens niet aanwezig zijn dit jaar. Sinds vorig jaar wordt de E3 op aandringen van grote ontwikkelaars als EA, Microsoft en Sony kleinschaliger georganiseerd. Logischerwijs heeft dit besluit er toe geleid dat de beurs voor veel ontwikkelaars minder aantrekkelijk is geworden.