Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft eindelijk toestemming gekregen om het Duitse Navteq over te mogen nemen. Nokia had al enige tijd interesse alleen was er nog toestemming nodig van de Europese Unie.

Vorig jaar in oktober deed Nokia al een bod op Navteq van 5,7 miljard euro. Navteq is een onderneming die geografische gegevens verzamelt en vastlegt in databanken en met deze gegevens digitale kaarten ontwikkelt. Eerder nam Nokia al het Duitse Gate5 over. Dit bedrijf was gespecialiseerd in vooral het maken van kaarten. Navteq richt zich meer op de data die erachter zit.

Nokia wil al deze informatie gebruiken voor de nieuwste telefoons op de markt. De meeste beschikken namelijk over GPS en met de overname wil Nokia nu zelf gedetailleerde en actuele kaarten ontwikkelen. De kaarten genaamd Nokia Maps moeten een betere versie worden dan de kaarten die Google Maps en TomTom gebruiken.

Het overnameproces zal volgens Nokia nog zo’n 5 dagen duren. Eind van dit jaar hoopt Nokia dan honderd miljoen telefoons met deze nieuwe technologie verkocht hebben.