1 min

Tags in dit artikel

,

Sophos heeft een bod van 217 miljoen euro gedaan op Ultimaco, de kans dat de deal rond komt is vrij groot, aangezien er een akkoord is van de grootste aandeelhouder.

De grootste aandeelhouder, Investcorp Technology Partners, met 24,99 procent aandeel heeft al het groene licht gegeven. Ultimaco is een encryptiespecialist met het product SafeGuard in hun portfolio. Dit product zal na de overname blijven bestaan, maar dan onder het merk Sophos. Sophos had al eerder verkooprechten gekregen over SafeGuard.

"Informatiebeveiliging moet net zo belangrijk worden als anti-virus, van leuk-om-te-hebben naar verplicht-om-te-hebben dus. Bedrijven in alle soorten en maten zoeken naar dit soort oplossingen," aldus Steve Munford, CEO bij Sophos. "Door huidige diensten blijven we een goed platform om beveiliging aan toe te vertrouwen."

"Ultimaco heeft een mooi product afgeleverd met SafeGuard, Sophos zal dit product dan ook gaan leveren in bestaande applicaties. SafeGuard blijft dus gewoon bestaan.", aldus Steve Munford.

Sophos heeft voor de betaling al een regeling getroffen met de grootste aandeelhouder. Verder betaalt Sophos een deel met cash uit eigen begroting. Anderzijds heeft Sophos geld geleend bij HSBC en RBS, en investeerder TA Associates om de deal te kunnen bekostigen.