min

Tags in dit artikel

, ,

Intel heeft aangekondigd dat het bedrijf van plan is om haar chipfabrieken te gaan sluiten vanwege de veranderingen in de markt. Het verminderen van de productiecapaciteit zal voor zover nu bekend is effect hebben op vier fabrieken.

Van zowel de ontwikkel- als testfabrieken in Penang, Maleisië en Cavite wordt verwacht dat ze gesloten zullen worden. De fabriek in Hillsoro, Oregon, beter bekend als Fab 20, zal stoppen met de productie van de 20mm wafers. De fabriek in Santa Clara, Californië, beter bekend als de D2-fabriek, zal ook stoppen met de productie van de wafers. Men zegt dat de wijzigingen plaats gaan vinden vanaf nu en afgerond zullen zijn voor het eind van 2009.

Intel schat dat er tussen de 5000 en de 6000 werknemers gevolgen zullen merken van deze maatregel. Het bedrijf geeft echter aan dat lang niet alle werknemers slachtoffer zullen worden hiervan. Intel is van plan om veel werknemers een baan aan te bieden in een andere fabriek. Feit blijft wel dat niet iedereen een andere baan aangeboden zal krijgen. Er zullen dus ook mensen ontslagen worden.

De tactiek van Intel is overstappen van de oude technologieën naar de nieuwe technologieën. Zo wil Intel zich gaan richten op de nieuwe 45nm en 32nm productieprocessen.