min

Tags in dit artikel

,

Electronic Arts heeft de verliezen in het afgelopen kwartaal weten te verkleinen ten opzichte van een jaar geleden toen het bedrijf gebukt ging onder torenhoge lasten. De uitgeverij heeft te kennen gegeven het komende kwartaal somber in te zien, dit leidde tot een daling van EA’s aandelen met 10% na enkele uren.

Het huidige kwartaal (4e) duurt nog tot 31 maart maar nu al heeft EA aangegeven minder opbrengsten te gaan genereren dan wat de beurs verwacht. Sterker nog, EA heeft het over getallen die slechts de helft zijn van wat Wall Street had verwacht.


Chief Executive John Riccitiello gaf aan sceptisch te zijn over het huidige kwartaal. "We hebben besloten iets terughoudend te zijn, dit omdat we nog geen hard bewijs hebben gevonden dat het aankoop gedrag van consumenten weer aantrekt. We hebben een hoop goede games op de stapel liggen wat een reden zou zijn om optimistisch te worden maar we kiezen ervoor behoudend naar buiten te treden".

In het derde (fiscale)kwartaal daalden de inkomsten ook al met maar liefst 25 procent door tegenvallende populariteit van games. Onder andere "The Beatles: Rock Band" werd maar nauwelijks door Europeanen gekocht. Veel investeerders hadden wel verwacht dat het een zwaar kwartaal werd.

De aandelen EA daalden na het nieuws van $17,49 naar $15,72 na het sluiten van de beurs (Nasdaq). Om een dalende trend tegen te houden heeft EA besloten te gaan snijden in haar uitgaven. Het aanscherpen van de game portefeuille en zich te concentreren op het succesvol maken van grotere titels.