Abonneer je gratis op Techzine!

SAP heeft dinsdag een enorm aantal beveiligingsupdates uitgebracht voor zijn Business Suite-applicaties en NetWeaver middleware platform. Voor deze specifieke patch-ronde werd er een uitgebreide scan gedaan die was voorzien van 280 miljoen regels met code, hierbij werd gebruik gemaakt van een nieuwe tool voor codecontrole.

SAP neemt deze extra beveiligingsmaatregelen om zo de veiligheid van zijn software te verbeteren, een reden hiervan is de toename van cybercrime-aanvallen. Door deze maatregelen is de security-patch ook groter uitgevallen dan dat de bedoeling eigenlijk was. De patch-ronde zelf week niet zo super veel af van de normale maandelijkse patch ronde die SAP uitvoert.

Ook is er een handleiding beschikbaar die klanten erbij helpt om deze patch uit te voeren, ook worden er meer details vrijgegeven over de kwetsbaarheden die met deze patch ronde worden opgelost. Normaal wordt een klant via de e-mail geïnformeerd over de patch-ronde, voor belangrijke zaken kan SAP de informatie gelijk doorsturen naar de beveiligingsexperts van de groep klanten.