Volgens de laatste geruchten in IT-land staat het bedrijfsonderdeel van Samsung dat verantwoordelijk is voor de harde schijven in de verkoop. Samsung zou deze verlieslijdende divisie willen verkopen omdat het ook niet meer in de strategie van het bedrijf zou passen.

Zowel Seagate als Western Digital worden genoemd als mogelijke kopers van de afdeling van Samsung. Samsung wil echter wel 1,5 miljard dollar ontvangen voor deze divisie. Dit meldt althans de Wall Street Journal die over het algemeen goed zijn geïnformeerd in dit soort zaken.

De grote vraag is alleen of Seagate en Western Digital wel zo diep in de buidel willen tasten voor de verlieslijdende divisie van Samsung. Bronnen rondom de Wall Street Journal gaan er daarom vanuit dat de prijs nog weleens flink kan zakken als Samsung echt besluit niet verder te willen op de HDD-markt.

De HDD-markt heeft het momenteel erg zwaar door de opkomst van flashopslag. Een product waarmee Samsung overigens wel veel succes mee behaalt. In de HDD-markt lijken de partijen nu snel te verdwijnen. In 2009 verkocht Fujitsu zijn harde schijf divisie aan Toshiba en vorige maand nam Western Digital de hardeschijftak van Hitachi over. Western Digital is momenteel de grootste marktpartij met een marktaandeel van 48 procent gevolgd door Seagate met 29 procent. Mocht Seagate inderdaad in staat zijn het bedrijfsonderdeel van Samsung over te nemen dan kunnen ze er 11 procent bijschrijven waarmee ze qua marktaandeel weer dicht in de buurt van Western Digital komen.