1 min

De WD Red Pro HDD met 24TB-capaciteit is nu in Nederland te koop. Western Digital levert deze serie met de belofte van hoge prestaties en betrouwbaarheid.

SSD’s zijn tegenwoordig het meest voor de hand liggende opslagmedium. Toch is er nog een plek voor harde schijven, aangezien ze vooralsnog veel grotere capaciteiten ondersteunen. De WD Red Pro-serie wordt geleverd in verschillende capaciteiten tussen 2TB en 24TB.

Western Digital richt zich hierbij op multimediaprofessionals, (middel)grote bedrijven en zakelijke NAS-toepassingen.

Mechanische betrouwbaarheid

HDD’s leggen het qua snelheid af tegen SSD’s, maar hebben niet te maken met een vrijwel harde limiet aan het aantal reads/writes zoals geldt voor solid state. Western Digital maakt daarnaast gebruik van rotatietrilling- en multi-axis sensoren om betrouwbaarheid te garanderen. Duurzaamheid is dus een sterk punt van deze HDD’s.

Daarbovenop bevat elke WD Red Pro NASware- en ArmorCache-technologie, die het opslagmedium van NAS-systemen optimaliseert. ArmorCache een cache van NVM-geheugen dat de snelheid van de HDD verhoogt en dataveiligheid versterkt.

Tip: Wanneer sterft de harde schijf uit?

Zo blijkt andermaal dat harde schijven nog zeker nuttige toepassingen kennen. De gigantische opslagcapaciteit maakt het geschikt voor een NAS waarbij datavolume belangrijker is dan de allerhoogste snelheid, terwijl de betrouwbaarheid ten opzichte van SSD’s ongeëvenaard is.

Beluister ook onze Techzine Talks-aflevering over het lot van de harde schijf: