Abonneer je gratis op Techzine!

Cisco gaat het bedrijf volledig reorganiseren. Volgens directeur John Chambers vraagt de markt om meer eenvoud. Iets wat Cisco hoopt te kunnen bieden door een reorganisatie door te voeren binnen het bedrijf.

Het bedrijf zal voornamelijk zijn afdelingen Verkoop, Services en Engineering stroomlijnen en zo herstructureren dat de nadruk zal komen te liggen op de core-business van het bedrijf. Cisco zal zich vooral gaan richten op onderwerpen als routing, switching en services, collaboration, datacentervirtualisatie in de cloud, videotoepassingen en architecturen voor bedrijfstransformatie.

Volgens directeur John Chambers is deze verandering een nieuwe fase in de evolutie van Cisco. "De markt vraagt om meer eenvoud en dat is waarom het netwerk steeds belangrijker wordt", aldus Chambers. De veranderingen zullen afgestemd worden op de belangrijkste sectoren: de publieke sector, het MBK en de service providers. Daarnaast zouden de veranderingen er ook voor moeten gaan zorgen dat het bedrijf minder bureaucratisch wordt.