Abonneer je gratis op Techzine!

De overname van T-Mobile door AT&T lijkt definitief gestrand te zijn. Het Amerikaanse AT&T zou inmiddels haar plannen terug getrokken hebben en een som geld apart gezet hebben.

De reden voor het terugtrekken van het overnameplan zou zijn omdat de FCC niet akkoord zou gaan met de overname. Ook zou de FCC een onderzoek en rechtszaak tegen de overname aanspannen. De FCC is de Amerikaanse handelswaakhond die goedkeuring moet verlenen aan dit soort grote overnames, de FCC is bang dat AT&T teveel macht krijgt op de Amerikaanse telecommarkt als het T-Mobile overneemt. Om die reden trok het Amerikaanse AT&T haar plannen terug bij de handelswaakhond en hiermee lijkt de miljardendeal voorlopig van tafel te zijn. Al is de overname nog niet definitief van tafel, de twee partijen zeggen zich nu te gaan richten op de goedkeuring van het Ministerie van Justitie.

Wanneer de twee telecomproviders toestemming krijgen van het Ministerie van Justitie, dan zullen zij opnieuw hun plannen inleveren bij de FCC, de kans dat de overname dan wel doorgang kan vinden is een stuk groter. Echter is het Ministerie van Justitie vooralsnog ook tegen de overname en doet ook onderzoek naar de gang van zaken. Het lijkt er dus op dat er niet veel toekomst in de overname zit. De partijen stuiten op veel tegenstand en kritiek omdat AT&T een monopoliepositie zou krijgen na de overname. AT&T heeft inmiddels alvast vier miljard dollar apart gezet. Deze som geld werd van te voren afgesproken als boete wanneer de overname zou afketsen.