Abonneer je gratis op Techzine!

Hoewel Apple onlangs een rechtszaak tegen Samsung in Australië verloor, laat het Amerikaanse elektronicabedrijf het er niet bij zitten. Apple stapt opnieuw in Sydney naar de rechtbank. Ditmaal niet vanwege een ‘slaafse’ kopie van de iPad of patentinbreuk van de iPhone 4S, maar omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf zich schuldig maakt aan patentinbreuk op de beschermhoezen van de Galaxy Tab 10.1 en diverse smartphones.

Minder dan twee weken geleden kreeg Apple te horen dat de Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk maakt op patenten die in handen zijn van Apple en in de iPad 2 heeft verwerkt. Het bedrijf wilde nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak, maar het hoger gerechtshof besloot om deze niet in behandeling te nemen. Daarmee kwam er een einde aan maandenlang juridisch getouwtrek waardoor Samsung diverse malen de lancering van de Galaxy Tab 10.1 moest uitstellen.

Momenteel loopt er nog wel een rechtszaak tussen beide partijen, waarbij Samsung een verkoopverbod van de iPhone 4S probeert te realiseren. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf schendt het nieuwste toestel van Apple drie verschillende patenten. Daarom zou een import- en verkoopverbod van het toestel op zijn plaats zijn. Om hun verhaal te onderbouwen verzocht Samsung de rechter om de firmware van de iPhone 4S in te zien. Half november gaf de rechter Apple de opdracht om de broncode ter beschikking te stellen. Volgend jaar maart zal de rechter een uitspraak doen in deze zaak.

Tijdens een recente zitting maakten de advocaten van Apple kenbaar een nieuwe rechtszaak te zullen aanspannen tegen het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. De hoesjes die Samsung geproduceerd heeft voor de Galaxy Tab 10.1 en diverse smartphones maken volgens Apple inbreuk op enkele patenten. Om welke hoesjes van welke smartphones het gaat is onbekend. Dat geldt eveneens voor de vraag wanneer deze zaak zal voorkomen bij de Australische rechter. Het is in elk geval een nieuw hoofdstuk in de juridische strijd tussen de partijen.