Abonneer je gratis op Techzine!

KPN is met een pilot gestart waarmee het de kwaliteit van mobiel bellen verder wil verbeteren. HD Voice brengt het mobiele gesprek nog dichterbij.

Dat kondigt de provider vandaag aan op zijn website. HD Voice is een technologie waarmee hoge en lage tonen beter herkend worden waardoor mobiel bellen "een realistische geluidsbeleving" wordt, aldus KPN. Daarnaast is deze technologie in staat om ongewenste achtergrondgeluiden te dempen om zo de gesprekskwaliteit te verbeteren.

Deze techniek is al in zo’n 30 landen actief, KPN is de eerste in Nederland die een proef start om HD Voice ook in ons land beschikbaar te maken. Ongeveer 150 consumenten zullen deze techniek uitvoerig gaan testen en half februari zal KPN de proef evalueren. Als blijkt dat deze succesvol is, zal HD Voice wellicht nog vóór de zomer voor alle consumenten in Nederland beschikbaar komen.

Om gebruik te kunnen maken van HD Voice is het noodzakelijk dat je beschikt over een toestel dat geschikt is voor deze techniek. Enkele toestellen waarmee consumenten straks HD Voice kunnen gebruiken zijn de Sony Ericsson Xperia Ray, Xperia Neo V, HTC Rhyme, Nokia Lumia 710 en 800, en de Samsung Galaxy S II. Een volledig overzicht is terug te vinden op de speciale pagina die KPN vanmorgen heeft gelanceerd.