HTC heeft vandaag een omzetalarm afgegeven voor het eerste kwartaal van 2012. De fabrikant uit Taiwan verwacht een fors lagere omzet door felle concurrentie. Ook brengt de fabrikant dit kwartaal weinig nieuwe toestellen op de markt.

Fabrikanten als Apple en Samsung hebben weinig te klagen en doen het momenteel erg goed en dat gaat ten koste van onder andere HTC. Ondanks dat HTC vandaag een alarm afgeeft verwacht de fabrikant niet dat de problemen lang zullen aanhouden. HTC verwacht een omzet van 65 tot 70 miljard Taiwanese dollar voor het eerste kwartaal. Dit is fors minder dan de omzet die de fabrikant in het laatste kwartaal van 2011 behaalde. Toen bedroeg de omzet namelijk nog 101,4 miljard Taiwanese dollars.

HTC verwacht door de nieuwe productcyclus snel weer uit deze problemen te komen. De fabrikant omschrijft het omzetalarm dan ook als een korte termijn probleem. Analisten verwachten dat HTC dit kwartaal vier nieuwe modellen op de markt zal gaan brengen. Deze zullen op hun beurt HTC uit het slop moeten halen. De meeste nieuwe toestellen zullen worden gepresenteerd eind deze maand op het Mobile World Congres in Barcelona, waarna er een aantal nieuwe toestellen in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zullen komen.