Abonneer je gratis op Techzine!

Er gaan geruchten de ronde dat de Europese afdeling van uitgever Sega gesloten zal gaan worden. De uitgever maakt deze keus om zo meer te kunnen focussen op kleinere digitale titels, zo melden bronnen. Football Manager-ontwikkelaar Miles Jacobson ontkent de geruchten.

Sega hoopt met het sluiten van Sega Europe zich meer te kunnen richten op kleinere titels, welke uit zullen komen op mobiele platformen. De geruchten komen op de vooravond van de E3-gamebeurs. Ook lokale afdelingen van de uitgever zouden gesloten gaan worden. Het zou het resultaat zijn van een verkeerde strategie die afgelopen jaren werd gevolgd.

Volgens dezelfde geruchten zal Sega niet langer zogenoemde AAA-titels uit gaan brengen. In plaats daarvan zal men zich richten op games op kleinere schaal. De focus zal hierbij liggen op smartphones en tablets. Met deze keuze zou Sega na lange tijd het toneel verlaten waar de uitgever een rijke geschiedenis kent. Het wordt verwacht dat Sega op de E3-beurs haar laatste grote titel aan zal kondigen.

Studiobaas Miles Jacobson van de Britse gamestudio Sports Interactive noemt de geruchten zondag echter onjuist. De ontwikkelaar van de populaire Football Manager-games werkt al jaren samen met Sega. "Dergelijke geruchten zijn niet waar", zo stelt Jacobson.