1 min

De Amerikaanse hogeschool Lincoln College in Illinois moet voorgoed de deuren sluiten na een ransomware-aanval eind vorig jaar. De aanval veroorzaakte dusdanige schade dat fondsenwerving niet meer mogelijk was.

Volgens de hogeschool heeft de ransomware-aanval in december 2021 dusdanige schade veroorzaakt aan data en systemen dat de herstelwerkzaamheden te lang duurden. Lincoln College had geen beeld van alle aanmeldingsprocessen en de hoeveelheid aanmeldingen voor het najaar van 2022.

Naast de systemen voor het werven en behouden van studenten kreeg de hogeschool geen inzicht in de benodigde gegevens voor fondsenwerving. Dit alles maakte het onmogelijk om voldoende fondsen te werven en de activiteiten voort te zetten. Bij de ransomware-aanval zijn overigens geen persoonlijke gegevens buitgemaakt, meldt de directie.

Meer financiële problemen

De ransomware-aanval bleek een nekslag voor de hogeschool die door de pandemie grote financiële problemen had. De school had aan het begin van dit studiejaar een recordaantal aanmeldingen, maar COVID-maatregelen en technologische vereisten bleken veel te duur. Ook stelden veel studenten hun studie uit vanwege de pandemie, wat de financiële problemen vergrootte.

Lincoln College werd in 1865 opgericht en was 157 jaar oud.

Tip: Autogigant Sixt ligt plat na cyberaanval