De maker van de populaire mobiele game MineCraft moet zich voor de rechter verantwoorden. Mojang, zoals de ontwikkelaar heet, is aangeklaagd wegens patentschending door Uniloc. Uniloc is een zogenaamde patenttrol die zeer agressief partijen aangeklaagd wegens patentschending.

Uniloc heeft in het verleden al zo’n 80 bedrijven aangeklaagd wegens het vermeend schenden van een van de software patenten van Uniloc. Bij een aantal rechtszaken is Uniloc erin geslaagd om flink te verdienen aan de patenten. Een van de grootste rechtszaken was er één tegen Microsoft die werd uitgevochten over een periode van 8 jaar en uiteindelijk werd geschikt voor een onbekend bedrag. Dit keer is Mojang, de maker van het populaire spel MineCraft, het slachtoffer.

Volgens Uniloc zou Mojang inbreuk maken met de Android-versie van de game op een patent dat ongeautoriseerde toegang tot elektronische data voorkomt.

Oprichter van Mojang, Markus Persson, zit echter niet te wachten op aasgieren met software patenten. Persson is dan ook maar weinig geïntimideerd door de aanklacht en laat weten vuur met vuur te gaan bestrijden. Volgens eigen zeggen is de oprichter van Mojang bereid flink geld uit te geven om ervoor te zorgen dat Uniloc achter het net vist.