Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens bronnen van de New York Post heeft Electronic Arts zichzelf in de etalage gezet. Het bedrijf zou te koop staan voor een bedrag van 20 dollar per aandeel. Het bedrijf zou momenteel ook al in gesprek zijn met enkele mogelijke kopers, voornamelijk investeringsmaatschappijen.

Op dit moment is Electronic Arts nog zo’n 4,4 miljard dollar waard maar een jaar geleden was dat nog 37 procent meer. Het bedrijf heeft flink te lijden onder de opkomst van smartphones en tablets. Consumenten kiezen ervoor om op deze apparaten ook massaal spelletjes te spelen die vaak gratis zijn of slechts voor een paar euro zijn aan te schaffen. Hierdoor verkoopt EA minder spellen voor de PC en de game consoles die vaak tijdens de lancering voor 50 a 60 euro over de toonbank gaan.

De koersdaling van 37 procent het afgelopen jaar heeft EA ook nog een beetje proberen te remmen door zelf de eigen aandelen weer op te kopen. Het laat in elk geval duidelijk zien dat EA problemen heeft om zich aan te passen aan de nieuwe markt. Op dit moment doet een aandeel EA zo’n 13,80 dollar. Vanmorgen toen het nieuws nog niet bekend was over een mogelijke verkoop stond het aandeel rond de 13 dollar.

Het overnemen van EA in de huidige markt zou een goede zet kunnen zijn. Het bedrijf heeft flink te lijden gehad onder de economische crisis en de console markt het komende jaar weer flink op gang komen als de Wii U en de waarschijnlijk ook de nieuwe generatie Xbox op de markt zullen verschijnen.