Adobe verlaagt prijzen in aanloop naar hoorzitting

Abonneer je gratis op Techzine!

Na de aankondiging van de Australische hoorzitting voor Adobe, Apple en Microsoft, verlaagt Adobe de prijzen van het Creative Cloud-lidmaatschap in dat land. De Australische overheid onderzoekt de drie grootmachten op verdenking van kartelvorming en het kunstmatig hooghouden van prijzen.

Gisteren kwam naar buiten dat Microsoft, Apple en Adobe in Australië worden onderzocht wegens prijsafspraken en kartelvorming. Adobe heeft volledige medewerking beloofd en heeft vandaag zelfs in de prijzen gesneden van het Creative Cloud-lidmaatschap. Een verlaging van 62,99 naar 49,99 Australische dollar per maand is per direct ingevoerd.

Adobe laat het volgende los over de verlaging: "De prijs van het Creative Cloud-lidmaatschap in Australië voor individuen is per direct teruggebracht naar AU$49,99 per maand voor nieuwe en bestaande klanten." Een groepslidmaatschap kost nog altijd 87,49 dollar per maand.

Het zou kunnen dat de verlaging een handreiking is naar bestaande en potentiële klanten, maar gezien de timing is het waarschijnlijker dat het een schrikreactie is, op de oproep van de Australische overheid. Adobe is de eerste van de drie gedaagden die reageert op de oproep. Hoe Microsoft, Apple en hun leger aan advocaten de zaak gaan benaderen, is nog niet bekend.