Apple opent meerdere Nederlandse winkels in 2013

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple zal dit jaar meerdere winkels in Nederland openen, zo gaat het gerucht. Het was al een tijdje duidelijk dat het Amerikaanse merk een tweede winkel in Den Haag zou willen openen, maar daar lijkt het niet bij te blijven. Ook Haarlem zou op de kaart staan in Apple’s planning, zo blijkt uit vacatures op de website van het bedrijf.

Apple is voor een nieuwe winkel in Haarlem op zoek naar een aantal medewerkers zoals een winkelleider en ook een zogenaamde genius voor de klantenservice wordt genoemd. Op de vacature-afdeling van Apple’s website zijn ook vacatures voor Amsterdam en Venray te vinden. Apple heeft al een Apple Store in Amsterdam en in Venray bevindt zich bovendien een distributiecentrum.

De winkel in Haarlem zou al op korte termijn open moeten gaan. Na Den Haag en Haarlem zullen ook andere steden volgen, er gaan al geruchten dat Zwolle en Utrecht de volgende steden zullen worden, maar die beweringen kunnen nog niet voldoende onderbouwd worden.

Een anonieme bron stelt bovendien dat Nederland in 2013 een ‘volwaardige’ markt zal worden voor Apple. Dat betekent dat de Apple Stores niet langer vanuit Groot-Brittanië worden aangestuurd, ze krijgen een eigen directie.