‘Nokia begint nieuwe rechtszaak tegen HTC’

Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft gisteren nieuwe aanklachten tegen HTC ingediend bij de International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten. Het gaat om een tweede aanklacht, ook in Californië is een aanklacht ingediend.

Nokia is in de aanklacht bij de ITC van mening dat HTC zich schuldig maakt aan het schenden van drie patenten. De patenten zijn gerelateerd aan interactie met een signaal-tag. Nokia wil dat de rechtbank HTC een halt toeroept en er wordt ook gevraagd om een schadevergoeding, al is niet duidelijk hoe hoog die zou moeten zijn. In de aanklacht die bij de rechtbank van Californië is ingediend wordt melding gemaakt van schending van minimaal twee patenten, waarbij de HTC One (review) betrokken is.

Nokia won vorige maand een rechtszaak in Nederland, waardoor HTC niet langer gebruik kon maken van de microfoons die het in de HTC One plaatste. De Finnen zijn al langere tijd in de weer met HTC, in 2012 ondernam het acties "om het ongeautoriseerde gebruik van intellectuele eigendom te stoppen." Vooralsnog is HTC daar nog niet van genezen, meldt Nokia.