2min

HTC heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd, het toestel draagt de naam HTC One A9 en beschikt over een 5 inch Full HD AMOLED-scherm. Het toestel komt begin november al op de markt en draait direct op Android 6.0 Marshmallow.

HTC roemt het ontwerp van zijn nieuwe smartphone, het zou een zeer intuïtieve smartphone zijn. We proberen bij Techzine zoveel mogelijk objectief producten te beoordelen, maar in dit geval kunnen we er niet omheen, de HTC One A9 lijkt een kopie van de iPhone 6. Natuurlijk is dat een keuze van HTC en dat is prima en voor veel iPhone-gebruikers voelt het toestel ongetwijfeld intuïtief aan.

HTC heeft ervoor gekozen de behuizing volledig van metaal te maken met aan de achterkant twee stroken plastic met daarachter de antennes van het toestel. Verder is aan de achterkant een 13 megapixel camera aanwezig en een dual led-flash. Deze kan maximaal video’s opnemen in Full HD met 30 frames per seconde. De keuze voor een midrange-chip zorgt er waarschijnlijk voor dat Ultra HD niet mogelijk is of Full HD met 60 frames per seconde.

Aan de voorzijde heeft HTC gekozen voor een 4 megapixel camera, uiteraard het 5 megapixel AMOLED-scherm en daaronder een fysieke homeknop met daarin de vingerafdrukscanner verwerkt. De speaker is verplaatst naar de onderkant en dit keer hebben de speakers niet de bekende HTC Boomsound-technologie.

Aan de binnenkant heeft HTC dus niet gekozen voor een high-end chip, maar voor een midrange-chip van Qualcomm, de Qualcomm Snapdragon 617. Dit is wel een octa-core chip met vier krachtige rekenkernen op 1,5 GHz en vier minder krachtige op 1,2 GHz. Het toestel komt in twee versies op de markt, met 16GB aan opslagcapaciteit en 2GB aan werkgeheugen en met 32GB aan opslagcapaciteit en 3GB aan werkgeheugen.

Daarnaast is er een microSD-slot aanwezig waarmee de opslagcapaciteit kan worden uitgebreid tot maximaal 2TB. In de aanwezige Qualcomm-chip zit ook ondersteuning voor QuickCharge 3.0,waardoor het toestel zeer snel kan worden opgeladen.

De HTC One A9 wordt direct uit de doos geleverd met Android 6.0 Marshmallow en daaroverheen de eigen Sense-schil van HTC. Het toestel is begin november verkrijgbaar voor 599 euro in de kleuren zilver, grijs en goud.