Aandeel Samsung daalt met slechte cijfers op komst

Abonneer je gratis op Techzine!

De koers van het aandeel van Samsung heeft deze maand rake klappen gehad. Met de verwachting van matige kwartaalcijfers in het vooruitzicht lijken investeerders met bosjes tegelijk af te haken. Samsung’s aandeel zag vannacht opnieuw een daling van bijna drie procent. Het aandeel zakte op de afgelopen zes beursdagen.

Waar Samsung’s aandeel in de afgelopen jaren aan een flinke opmars bezig was, is dat in een maand tijd voor een groot deel teniet gedaan. Het aandeel van de Koreaanse fabrikant staat inmiddels op het laagste punt sinds negen maanden tijd. De dalingen die het aandeel de afgelopen dagen doormaakt worden veroorzaakt door tegenvallende verwachtingen van de nog bekend te maken kwartaalcijfers.

In eerste instantie zouden aandeelhouders al op Samsung afhaken vanwege de uitbuiting van de Galaxy S-merknaam. In enkele weken tijd bracht Samsung drie varianten op de Galaxy S4 (review) uit, dat vonden aandeelhouders teveel van het goede. Ook geruchten over de tegenvallende verkoop van de Galaxy S4 pakken niet voordelig uit.