1 min

Tags in dit artikel

,

Het relatief jonge en kleine Amerikaanse bedrijf Flutter is overgenomen door internetgigant Google. Flutter heeft een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om gebaren van gebruikers te herkennen door de ogen van een normale webcam. Welk bedrag bij de overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Het in 2010 opgerichte Flutter heeft software ontwikkeld die het voor gebruikers mogelijk maakt via gebaren bepaalde applicaties aan te sturen, hieronder vallen bijvoorbeeld iTunes, Spotify en Windows Media Player. Het bedrijf werkt aan een ondersteuning voor Netflix- en YouTube-applicaties.

Het grootste voordeel van de ondersteuning van besturing middels gebaren van Flutter is dat er geen specifieke dure hardware benodigd is, zoals de Kinect-camera bij de Xbox One. Een normale geïntegreerde of externe webcam is de minimale eis voor de werking.

Flutter’s CEO Navneet Dalal is trots de software door te kunnen ontwikkelen onder de beschermende paraplu van Google. In een verklaring van Google wordt medegedeeld dat Google erg onder de indruk is van de prestaties van het team van Flutter. De besturingsapplicatie van Flutter werkt zowel in Windows als Mac OS X.